Menu

Annette Wessels

Trainer in creativiteit via beeldende & creatieve technieken en beeldend kunstenaar

Annette op tv

Annette Wessels op TV

‘Ik leer leerkrachten, docenten, trainers en coaches  gebruik te maken van hun creatieve kracht, waardoor hun werk leuker en makkelijker wordt’.

Tijd voor een andere aanpak: geen kunstje maar jouw aanpak

Wat is jouw creatieve kracht? Verspil geen tijd meer door je omgeving te laten bepalen hoe jij het doet. Vaak heb je het al zo lang zo gedaan dat je niet eens meer weet wat van jou of wat van de ander is.

Durf jij uit je comfortzone te komen?

Om creatief te  zijn en je vrij te voelen dien je eerst uit je comfortzone te komen. Dan kun je onderzoeken in de Klinker, wat jou beweegt, waar jouw vuurtje van gaat branden?  Je voelt altijd een zekere weerstand om de controle los te laten. Ik heb de creativiteit ontwikkelt om gemakkelijk de weerstanden van mensen te omzeilen. Mijn aanpak is totaal anders, verfrissend, lucht en ruimte gevend, het eens van een andere kant te bekijken. Waardoor je blokkades gemakkelijk kunt loslaten en meer ruimte krijgt en anderen daarmee de ruimte kunt geven.

Testemonial
‘Als je echt wilt ontdekken wie jezelf bent en de creativiteit in jezelf weer wilt aanwakkeren zou je echt eens een trainingsdag moeten gaan ervaren om te voelen of de Klinker iets voor je is.
Tijdens de creatieve ontdekkingsdag –  na een korte inleiding op een thema – kom je razendsnel bij je gevoel & creativiteit.  Dingen vallen vanzelf op de plek zonder daar uren over te praten of zwaar te bomen. En dat allemaal in een veilige omgeving, geleid door Annette Wessels, een GEWELDIGE, LIEVE, INSPIRERENDE KUNSTENARES.
Dat je er on top of that ook nog eens waanzinnig goede ideeën aan overhoudt voor speelvormen die je zelf ook weer kan gebruiken & die je inspireren tot een eigen invulling ervan.’
Ina, P&O er en intuïtief coach
 

Van rebel naar schepper van mijn eigen leven, expert in creatieve processen

Toen ik in 1989 het werken in het onderwijs vaarwel zei, kwam ik erachter dat ik zelf mijn leven lang gerebelleerd had tegen de macht van het systeem onderwijs. Dankzij deze ervaringen werd mijn uitdaging uit te gaan van de creatieve kracht van mijn leerlingen en daar het systeem aan aan te passen. Dit is inmiddels mijn expertise geworden; een situatie, sfeer creëren waarin mensen zich veilig voelen om hun creatieve kracht te ontwikkelen via creatieve beeldende technieken. En jij kunt dit nu ook leren in de train de trainerprogramma’s. Een unieke manier om mensen zonder omwegen te brengen bij waar het echt om gaat. Het geeft me zoveel voldoening, dat werken spelen is geworden en de Klinker daarom een speelplaats. Ik wil een voorbeeld zijn voor anderen die dat ook willen en ze dat leren is mijn grootste plezier.

Beeldend kunstenaar: een helend proces

Er zou een essentieel deel ontbreken als ik alleen trainer was en geen beeldend kunstenaar. Het proces van het maken van eigen beelden is onontbeerlijk om mijn cursisten te begrijpen en ze te kunnen inspireren. Door zelf voortdurend bewust in een creatief proces te zijn en verantwoordelijkheid te nemen voor wat ik creëer, blijf ik mijn cursisten altijd een boek voor. Wil je mijn beelden zien? Of wil je weten wat jij in de Klinker kunt doen?