Menu

Creatieve teambuilding

Creatieve teambuilding (creactiviteiten) voor schoolteams

Onze creativiteit spelenderwijs de ruimte geven

’Door de draaideur’

Was het thema voor de IT afdeling van een gemeente. Op een prachtig landgoed werd de groep van zestig werknemers verwelkomd met een kunstlezing over de kijk van de kunstenaar op de werkelijkheid. Geïnspireerd door de Groninger drukker Werkman ging men aan het werk in de grote schuur op het landgoed die ingericht was als een echte drukkerij. Hier kwamen de kunst en de werkelijkheid samen in het creatieve proces. De collega’s zagen elkaar ineens anders en dat bracht de gesprekken tijdens de lunch in landgoedstijl op gang. Uit de veilige omgeving van het dagelijks werk draaide men productie op een heel ander gebied. Aan het einde van de dag presenteerden de teams hun druksels en kon er nagenoten worden met een diner gemaakt en gepresenteerd door de pretkok. Een dag waar veel zichtbaar werd in het creatieve proces en wat weer nieuwe inspiratie gaf.

’Hoe ondermijn ik mijn sales’?

Was het thema van een grote verkooporganisatie. In de workshop werd door middel van collage en schilderen ontdekt wat de verkoper onbewust uitzendt en daarmee zijn eigen verkoop ondermijnt. Taboe’s werden zichtbaar en omgezet in kreativiteit. Spelenderwijs ontstond een schilderij waarvan de bewustwording een blijvende wake-up-call is.

Dit zijn enkele voorbeelden van een kreaktiviteit, voor elke organisatie of groep, thema en techniek kan maatwerk geleverd worden. Voor contact met de Klinker.

In een maatschappij, die snel verandert en resultaatgericht is, gebruiken we zoveel ons hoofd en zo weinig ons hart. Je kunt nu een dag of dagdeel investeren om met het team of een groep een kreaktief proces aan te gaan. Je eigen creativiteit ontdekken en opnieuw de ruimte geven om in contact te komen met het wezenlijke van jezelf. Maar ook de creativiteit van het team ontwikkelen en ruimte creëren voor het gevoel.

Geschikt als bedrijfsuitje, afscheid, bedrijfsjubileum, time-out of teambuildingsdag en als kick-off van een nieuw project. Of de effectiefste manier om mensen samen te inspireren bij het vinden van nieuwe oplossingen.
De kreaktiviteiten hebben een ontspannend en ludiek karakter. Je kunt bezig zijn met je handen op een totaal andere wijze dan je gewend bent. Stap voor stap en spelenderwijs ga je aan de hand van een thema tekenen/schilderen, boetseren of beeldhouwen en er is nog meer mogelijk. Uit ervaring blijkt dat de dag zo ontspannend werkt en tegelijkertijd verstevigend voor het team is, dat er nog lang over wordt nagepraat.

Kreaktiviteiten (kreatieve dagen op maat)

Boetseer-, beeldhouw-, grafiek-, druk, krijt- en schilderdagen of dagdelen voor groepen uit bedrijven of instellingen. Maar ook voor clubs, vrienden en andere groepen.

Kosten/waarde

Een dagdeel kreaktief bedrijfsuitje vanaf €750 incl koffie/thee en na afloop hapje en drankje.

De waarde is vele malen meer, een duurzame investering in het team waar nog lang de vruchten van worden geplukt. Voor de aanvraag: Aanvraagformulier of bel Annette 0529-481292