Menu

Creatieve week Italië: in augustus opnieuw!!!

Nagenieten van de Italiaanse zon en ‘la dolce vita’.

IMG_2796

Ik ben nog steeds aan het nagenieten van de creatieve week op Ca ‘Palazzo in Pergola, Italië.
Fantastisch hoe deze week op alle fronten organisch in elkaar paste: de onderlinge klik tussen de deelnemers, ons mooie appartement, de ruimtelijke  omgeving met hoge bergen en glooiende heuvels. De ontvangst en goede verzorging van onze gastheer Wijnand Luttikholt, op de foto met  de specialiteit van de streek : truffels.

Co creatie

De eerste creatieve week ‘Slow in de Flow’ was kortom één  grote, inspirerende  co-creatie. Alles ging vanzelf en liep op rolletjes. Naast het feit dat het een fantastische week was hebben ook alle deelnemers hun doel bereikt. Eenmaal  terug in Nederland zijn ze nu volop bezig het geleerde in de praktijk te brengen! Wat wil je als trainer nog meer? Ik ben trots op ze en ik ben dankbaar dat ik ze als trainer heb mogen begeleiden en faciliteren!

Op de markt in Pergola

Slow EN Flow in Italië

We hebben van alles gedaan! Met de fiets truffels halen bovenop een berg, eenvoudige maar oh zo lekkere pasta’s maken met veel olie en knoflook en verse kruiden uit de tuin. ’s Avonds heerlijk lang kunnen tafelen met Italiaanse wijnen die we zelf hebben uitgekozen bij wijngaard Terracruda. Met z’n allen zingen,  begeleidt door de  gitaar. Met je handen in de klei of de verf in het moment op kunnen gaan, alle tijd en alle ruimte in de stilte. Tussendoor een duik in het zwembad nemen en op een ligbed alles even laten bezinken. Met of zonder boek in het zonnetje naar dat prachtige veranderende landschap kijken.  En op de markt  lekker scharrelen langs de kraampjes, een espresso in de koffiebar drinken. Geïnspireerd raken door bezoeken aan musea en gesprekken met kunstenaars.

IMG_2449

Waarom de deelnemers de creatieve week wilden doen?

  • ‘Ruimte creëren voor mezelf, ik had een relatie beëindigd, het op mijn werk niet naar mijn zin en wilde weten hoe ik verder zou gaan’,  zegt Maria
  • ‘Ik zat in een impasse, wilde even helemaal weg om alles op een rijtje te zetten naar een plek waar energie, daadkracht en creativiteit konden stromen om een nieuwe stap te zetten’, zegt Mathilde
  • ‘Ik had het idee dat een week helemaal wat anders me goed zou doen en sterker zou maken’, zegt Trudy.

IMG_2917

Wat betekent Flow eigenlijk? Volgens wikipedia:

  • je bent doelgericht en geconcentreerd
  • je gaat volledig op in de activiteit, je hebt geen besef van tijd
  • je krijgt direct feedback door wat je doet, waardoor je je handelen kunt aanpassen
  • je hebt een gevoel van persoonlijke controle omdat de bezigheden uitdagend zijn en net niet te moeilijk en leuk om succes te hebben en beloond te worden.

Het is deze week, met dank aan de prachtige omgeving,  gelukt om de juiste uitdagende  sfeer en situatie voor het bereiken van flow te creëren. Zodat de deelnemers  geconcentreerd aan het werk gingen, beelden konden maken, doen wat ze leuk vonden en daar helemaal in op gingen.  En last but not least werden ze beloond met een echt resultaat: een eigen beeld wat ze alle informatie verschafte  over zichzelf.

Dit zeggen de deelnemers over het resultaat:

  • ‘ Ik heb veel verdriet achter me gelaten en ontdekt hoeveel kracht ik in me heb. Vanaf nu neem ik zelf de verantwoordelijkheid voor mijn leven’, zegt Maria
  • ‘Ik heb mogen ervaren dat ik zelf de keuze moet maken ruimte voor mezelf te nemen, en dat kan ik nu ook ‘, zegt Hilde
  • ‘De spanningen verdwenen uit mijn lijf en ik besefte dat zoiets moois en groots zo dichtbij kan zijn, zegt Trudy

Wil je ook ontdekken wat een week Italië met je doet?

Om ook jou de kans te geven  een week creatief bezig zijn en te genieten, organiseren we  dit jaar nog een creatieve week: van 16 tot 23 augustus.  We vliegen op Perugia en bezoeken dan onderweg meteen het prachtige historische Assisië . Spreekt het idee je aan? Lees hier  verder over de creatieve week in Italië. 

 

Deel, Mail of Print dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.