Menu

De rode draad kwijt?

– nieuwsbrief 37 –

 

Nieuwsbrief: De rode draad kwijt?
Wij zijn bewustzijn
In het tv programma “Het vermoeden”  vertelt Rochelle Griffin dat ze een zwaar verkeersongeluk heeft gehad en zoveel pijn heeft  dat ze van alles probeert .  Ze gaat mediteren om voorbij de pijn te komen en in het licht geeft ze aandacht aan de pijn en neemt de heftigheid af.  Ze beseft dat ze niet haar lichaam is en dat geboorte en dood alleen poorten zijn.  “Wij zijn bewustzijn” zegt ze. Ze ontmoet Elizabeth Kubler Ross en gaat naar Amerika om trainingen in stervensbegeleiding te volgen.  Ze gaat aidspatiënten begeleiden in de tijd dat er nog geen medicijnen voor zijn.

In haar kindertijd was Rochelle Griffin helemaal verknocht aan het kinderboek “Charlottes web”;  het gaat over een varkentje dat naar de slacht moet. Het varkentje raakt bevriend met een spin, die hem van de slacht redt door woorden in het web te weven. Uiteindelijk moet de spin na de zomer afscheid nemen van het varkentje, maar hij laat honderden spinnetjes na in zijn ei en belooft het varkentje dat zij ook bevriend zullen raken, en zo geschiedt het: het varkentje raakt bevriend met alle spinnetjes.  En zo wordt de uitspraak van Rochelle Griffin bevestigd: geboorte en dood zijn maar poorten; in de fascinatie voor het boek lag haar bestemming besloten.
De rode draad kwijt?

Vaak leven we er maar op los en hebben we de verbanden in ons leven niet in de gaten. In de intake van de TIK onderzoeken we altijd de herinneringen die we als kind hadden. Er is namelijk een belangrijke herinnering rond ons 4e jaar die ons een zicht op de toekomst heeft gegeven. Als we dat kunnen zien weten we wat onze bestemming in het leven is. Voor mij was het de ervaring op de kleuterschool, waar ik altijd maar moesten prikken en dacht: “Dat moet toch anders kunnen”. Het is precies wat ik nu doe:  Mensen anders leren, niet vanuit macht maar vanuit hun eigen kreatieve kracht.

Zo ging Gerard Bed in 1967 naar een concert van zijn gitaarheld Jimi Hendrix. Het was in de Ahoy-hallen en hij kon met zijn hoogzwangere vrouw bijna vooraan staan. “Hendrix was zijn tijd ver vooruit, hij zorgde voor een revolutie. Wat die man deed, is ongeëvenaard” zegt de uitgever van muziekblad Oor. Blijkbaar werkten de klanken ook inspirerend voor de baby die het concert in de buik van de moeder meemaakte. Ulco Bed is namelijk een begenadigd gitarist. Hij speelt onder meer als begeleider van Candy Dulfer, en hij is ervan overtuigd dat die avond hem heeft beïnvloed.

Ook in het volgende verhaal zullen velen zich herkennen. Het is precies waarom het diagnosticeren van mensen mij zo tegenstaat en ik zie dat dit meer  en meer gebeurt. Een kind heeft enorme problemen omdat ze niet kan stilzitten. Nadat de diagnose ADHD is gesteld komt ze met haar moeder bij een speciale dokter. Terwijl het meisje een half uur op haar handen zit verhaalt haar moeder over de enorme problemen die het kind op school en thuis heeft. De dokter zegt dat hij even weg moet en zet de radio aan. Door het raam observeert hij het kind en ziet dat ze op de muziek met haar voeten beweegt. Wanneer de dokter terugkomt zegt hij “Uw dochter is niet ziek uw dochter is een danseres”. Dan gaat ze naar de dansacademie en de eerste keer dat ze auditie moet doen en zit te wachten met de anderen is voor haar een verademing : ze zijn allemaal zoals zij – kinderen die moeten bewegen om te kunnen denken. Inmiddels is ze een beroemde danseres en miljonair.

Ben jij de rode draad ook kwijtgeraakt? In de Klinker kun je die terug vinden. Start je onderzoek en kom eens op een testtraining.

 

Deel, Mail of Print dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.