Menu
'Duurzaam gedenkmonument' aub jouw stem

‘Duurzaam gedenkmonument’ aub jouw stem

Met een steen op het graf of de as in een urn ben je er natuurlijk niet, ook tijd en aandacht voor het afscheid nemen is belangrijk.

Om verspilling van grondstoffen tegen te gaan en toch iets tastbaars van je dierbare te hebben in je dagelijks leven, bedacht ik het duurzame gedenkmonument van spullen.
Yarden heeft de afscheidsprijs voor het meest innovatieve idee en op mijn idee kan nog gestemd worden.

Op een dag werd het hart van mijn 95 jarige moeder te zwak, ze voelde zich niet meer veilig in haar grote huis en we verhuisden haar naar een appartementje bij het verzorgingshuis.

Haar huis moest leeg en met elkaar, we zijn met 7 kinderen hadden we daar anderhalve dag voor gepland.
We dachten een deel naar de kringloop te doen en een deel naar de stort, als ieder kind dan nog iets dierbaars wilde uitzoeken kon dat eerst.
Niemand had echt wensen, maar wat schertste onze verbazing, allemaal gingen wij met een volle auto aan ogenschijnlijk waardeloze spullen naar huis.

Spullen die uiteindelijk op de zolder belanden omdat ze niet in het interieur passen of omdat de kouwe kant er niks in ziet.
Maar waar voor jou een herinnering en een verhaal aan vast zit en daarom waarde heeft.

Handschoentjes

Ik vond de handschoentjes van mijn eerste heilige communie en ik was plotsklaps weer dat kind, het verheugen op de dag dat ik het mooie gele jurkje met de geborduurde bloemetjes aan mocht , het kroontje in het haar, de sokjes en de handschoentjes. Elke avond hield ik het voor of paste het weer, het complete gevoel toen ik de handschoentjes achter het schot op de zolder vond, hetzelfde geluk overviel me.

De herinnering of het verhaal wat er achter zat maakte dat de ogenschijnlijk waardeloze spullen toch een weg naar mijn broers en zussen vonden.

Al verschillende mensen heb begeleidt in een rouwproces en heb tegelijkertijd met of voor hen een gedenkmonument gemaakt.
Het gedenkmonument van oude spullen is  dan ook een logisch vervolg en mooie aanvulling.
Tijd en aandacht om te rouwen door zelf iets te creëren van spullen met een herinnering aan een dierbare.

Dit idee heb ik ingestuurd voor de Yarden afscheidsprijs, er is een mooi bedrag en aandacht mee te winnen.

Het maakt het mij mogelijk dit mooie werk meer te doen ook voor mensen met een klein budget.

Ik wil je dan ook vragen stem op: duurzaam gedenkmonument van spullen

Ik ben je eeuwig dankbaar en ken je mensen die hier belangstelling voor hebben, deel het dan alstublieft.

 

ps: Met dit idee ga ik ook een project doen in November Ameland kunstmaand, daarover meer in de volgende creatieve onthulling.

het Goede van Annette

 

 

 

 

Deel, Mail of Print dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.