Menu

Creatieve week:’slow in de flow ‘in Italië

Leef jij of word je geleefd?

Heb je het gevoel geleefd te worden door je werk je gezin en alle verplichtingen van het moderne leven: ben je ook nog eens permanent bereikbaar en blijven de eindeloze stroom mails binnenkomen?

Heb je een veeleisende werkgever of word je opgeslokt door je bedrijf? En lopen werk en privé door elkaar.

Dan blijf je maar doorrennen en heb je geen tijd om te voelen, te ervaren.

Je dreigt vast te lopen in je werk en/of je relatie, je begint lichamelijke klachten te vertonen en denkt ‘dit moet anders’ anders gaat het niet goed. Dan raak ik nog overspannen of krijg ik een burnout of erger een hartaanval en ben ik nog verder van huis.

Je kunt als ‘stel’ en apart meedoen. Het voordeel van samen deelnemen is dat julie beiden tegelijk een ontwikkelingsproces ingaan waardoor de relatie zich verdiept, intenser wordt.

Het is de stap naar jouw leven.

  • Je ontdekt je creatieve kracht in jou, je kwaliteiten en mogelijkheden
  • Je krijgt een betere relatie met jezelf waardoor je ook betere relaties met andere zult krijgen
  • Je wordt een vrijer en gelukkiger mens
  • Je ervaart flow en krijgt handvatten om dat eenmaal weer thuis ook te ervaren
  • Je ontdekt wat je in de weg zit om vrij en gelukkig te leven
  • Je voorkomt overspannenheid en een burnout

Het creatieproces

Een zesdaags programma met verschillende onderdelen: schilderen, boetseren, spel en andere creatieve vormen.

In een prachtige en inspirerende omgeving in Pergola Le Marche in Italie. Een vrije dag waarin je de omgeving kunt verkennen, of lekker niets doet.

’s Middags in het zwembad met een hapje en drankje en andere genoegens die er in Italie bijhoren.

“Je neemt jezelf onder handen door je handen uit de mouwen te steken: handen in de klei, in de verf en in de natuur”. Ervaren met je rechterhersenhelft ; intuïtie, creativiteit, emoties en spiritualiteit.

Investering

Je verblijft 8 dagen (meer mag), een aankomdag en een vertrekdag in Italie. De kosten zijn 595 euro ecl. 150 euro zakgeld en de vliegreis gemiddeld 80 euro.

Ik raad je de Creatieve ontdekkingsdag aan omdat je dan precies weet wat je verwachten kunt.

Twijfel je nog?

Wil je weten of het voor jou/jullie een goede keuze kan zijn? Dan kun je een gratis Creatieve krachtsessie aanvragen, vul dan dit formulier in en ik nodig je uit.

Hieronder kun je nog ervaringen van deelnemers lezen en nog meer over Wolf of flow.

Ervaringen van enkele deelnemers van de Flow2daagse

Ik wilde graag meer in contact komen met mijn Flow door lekker creatief bezig te zijn. Ik zat een paar weken ervoor in een flinke dip. Veel fysieke klachten, ontzettend bang om op reis te gaan naar Indonesië. De reis begon twee dagen na de Flowtweedaagse. Ik hoopte dat ik lekker in de Flow mijn grote reis kon starten en dat is precies wat er is gebeurd! Ik weet nu dat de Flow vlak onder de oppervlakte ligt te wachten op mij en heb weer meer vertrouwen in mijzelf.

Marian, loopbaanbegeleidster

Na de crisis van vorig jaar waarin ik rigoureuze keuzes heb gemaakt door mijn baan en relatie op te zeggen wilde ik eens even pas op de plaats maken om te kijken of ik nu in de Flow zit. Ik vond het spannend in een groep deel te nemen en wist niet of de klik er wel was met de Klinker. Maar het is eigenlijk een veel mooiere ervaring geworden dan ik had verwacht of gehoopt. Ik heb genoten van heerlijk creatief bezig zijn en de bijzondere groep die mij inspireerde en iets leerde. De Klinker is een inspirerende, vrije maar ook veilige plek om spelenderwijs te leren en bewust te worden. Door de ruimte voor creativiteit ga ik bovendien vol energie weer naar huis.
-Caroline, manager-

De Flowtraining kwam precies op het juiste moment. Al geruime tijd speelden er onder de oppervlakte dingen die zich steeds meer roerden. De training heeft mij geholpen om tot een echte doorbraak te komen van oude trauma’s die mij vele jaren gevangen hebben gehouden. Door de oefeningen die jij in de training aanreikte heb ik kunnen voelen hoe ik mijzelf in de weg zat en hoeveel pijn dit doet. Het voelt als een bevrijding nu ik in de training heb uitgesproken dat ik mezelf erken en trouw aan mezelf wil en zal zijn. Ik heb de stof die jij als trainer aanreikte (de belangrijke vragen die je aan mij stelde; de oefeningen en soms ook wat theoretische toelichting) als uitermate waardevol en adequaat ervaren. Waar ik heel veel bewondering voor heb is de respectvolle wijze waarop je met de cursisten omging. Je zei datgene wat nodig was, maar nooit op een aanvallende of veroordelende wijze. Altijd open, zodat de ander ermee kan doen wat mogelijk is. Maar je ziet heel scherp wat er speelt en bent zeer to the point met jouw reacties. Annette, heel veel dank daarvoor. Ik heb het gevoel dat ik een beetje opnieuw geboren ben en nu een stevig fundament onder en in mezelf heb gevonden van waaruit ik verder kan.
-Ineke, consultant-

Ik was op zoek naar: doen in een flow. Lekker bezig zijn zonder steeds te oordelen. De Flowtweedaagse was leuker, dieper, bijzonderder, verrassender en intenser dan verwacht. Ik liep tegen iets heel anders aan. Dat op zich was verrassend en werd nota bene onverwacht heel concreet en anders belicht. Het gebeuren heb ik al op verschillende meer therapeutische manieren benaderd (ook onder begeleiding). Maar de setting, het uitgangspunt en de zienswijze daarop, dat wat er dit keer gebeurde was weer heel anders, los van conventies, heel puur – ik weet niet hoe het uit te leggen maar echt bijzonder dus. Ik kwam bij iets van die eigen kracht en eigenheid. Met dank aan de mensen die om me heen waren en zeker aan Annette. De ervaring was spannend: leuk, fris, krachtig en verrijkend in plaats van eng, blokkerend en naar-binnen-slaand! Persoonlijk heb ik geleerd door de pijn van een bepaald trauma heen te gaan terwijl ik dacht dat het wel “klaar” was, dat ’parkeren’ om de zoveel tijd de oplossing was. Ook weet ik weer dat het Doen oh zo belangrijk is en niet het weten/begrijpen/voelen alleen. Voor mij is echt kunstzinnig creatief bezig zijn die manier die daar het ‘antwoord’/ middel voor is. Daarom is het in de Klinker voor mij zo aangrijpend en mooi, want Annette weet dat alles, ze kan er handen en voeten aan geven.
-Margot Onderzoekster-

 

Ik wolf? Flow nu…(ik worstelde en flow nu)

Heb je het gevoel dat niet jij maar je emoties de regie in handen hebben? Dan ben jij het nog steeds die de macht uit handen geeft. Flow en Wolf zijn twee kanten van dezelfde  medaille, het is allebei hetzelfde en  maakt een groot verschil. Wolf is wanneer je helemaal inwolfed (instinctief) reageert door je emoties.  Flow is wanneer je helemaal involved bent door de samenwerking met je hogere creatieve kracht, wanneer je herkent dat het je natuur is en mee stroomt. Tussen wat er gebeurt en jouw reactie zit namelijk een ruimte, die je kunt leren zien en gebruiken om in plaats van te reageren vanuit emoties bewust te creëren. Het is het verschil tussen geleefd worden en leven, tussen slachtoffer of medeschepper zijn.

Vaak weet je  wel hoe het goed met je gaat maar ontbreekt het voelen en doen.

Toch verandert er pas echt wat als gedachten, gevoelens en gedrag alle drie op één lijn zitten, dus congruent zijn. Dit is wetenschappelijk onderzocht , voordat iets nieuws zich in je leven zal openbaren moet je het dus al zijn. Denken alsof het al zo is, voelen alsof het al zo is en je gedragen alsof het al zo is. Het klinkt heel simpel en dat is het ook als je er mee aan de slag gaat. Je bewustzijn kent het verschil niet tussen wat er werkelijk is of niet en creëert wat jij denkt, voelt en doet.

Waarom  zijn we dan nog steeds niet  allemaal gelukkige mensen  die het werk doen waarvoor we bestemd zijn, de relaties hebben die goed zijn voor ons en onze gezondheid?

Omdat 93% van de mensheid zich niet bewust is van de eigen creatieve kracht. We houden ons vast aan schijnzekerheden waardoor we aan systemen moeten voldoen die niet meewerken aan het Goede. En 7% is zich wel bewust van de eigen patronen, overtuigingen en emotionele trickers. Pas wanneer je dat bewustzijn hebt kun je  verantwoordelijkheid nemen voor je creërend vermogen.
Je kunt de omslag maken van Wolf naar Flow daarvoor krijg je de kans in je vakantie. Na die week in Italie zul je het verschil herkennen en ervaren dat ze allebei even krachtig zijn en je wordt uitgenodigd de overgang te maken naar de Goede kant van de medaille.

Ga je mee?