Menu
Ik ben niet creatief, wat een misverstand

Ik ben niet creatief, wat een misverstand

Ben jij ook niet creatief? Laat mij je het tegendeel bewijzen.
Wil je 1 dag ruimte maken om je creatieve kracht te ontdekken?

Creatieve ontdekkingsdag
21-5-2016
10.00uur tot 17.00 uur €97

Ik hoor het zooooohooooohooooooo…. vaak: ‘ik ben niet creatief’, dat ik er nu eens een creatieve onthulling aan ga wijden.

Wat versta je er namelijk onder?

Komt ie:

 • ik ben niet handig
 • ik heb gewoon geen ideeën
 • Ik frutsel nooit uit mezelf
 • Ik kan geen mooie dingen maken
 • Ik heb niks met klei
 • Ik heb geen fantasie
 • Ik heb altijd wel voorbeeldjes nodig

Hoe moet ik het in godsnaam uitleggen dat creativiteit hier helemaal niet over gaat, dit gaat over ‘kunstjes’ of over handigheid.

Je kunt beter zeggen, ik heb geen ruimte, ik ben niet vrij, ik pas me dikwijls aan

Als ik vraag: wat is creativiteit?

Dan zeg je het zo mooi:

 • Iets ontdekken wat je achteraf niet wist en in jezelf zit waar je heel blij van wordt
 • Vrijetijdsvervulling
 • Jezelf verliezen er is geen tijd, geen plaats
 • Dingen die een ander gemaakt heeft en dat je denkt: hoe kom je erop (hoe bedenk je het)
 • Eigen ideeën en dan tijd en alles verliezen/ niet meer nadenken.
 • Van de gebaande paden gaan en lekker bezig zijn.
 • Een oordeel vellen is de schaduw van je eigen ziel en onderdrukt de creativteit
 • Creativiteit is vormend, maak er iets moois van

Het zijn abstracte, diepzinnige en creatieve definities.

Wat je hieruit kunt halen is: geen oordeel hebben, ontdekken, vrije tijd, vervulling, overgave, tijdloos zijn, niet nadenken, vormend, anders en lekker bezig zijn.
Er is geen eensluidend antwoord te geven, iedereen brengt het weer anders onder woorden en er zit overal een kern van waarheid in.

Als je het mij vraagt zeg ik altijd: ‘je probleemoplossend vermogen’

In het woordenboek staat: ‘scheppend vermogen’ 

En wij maar denken dat we creatief kunnen denken haha

De creatieve scheppende mens kent zichzelf

Hoe belangrijk is het niet voor het dagelijks leven, oplossingen te bedenken die werken. Je MOET wel creatief zijn in deze tijd van veranderingen, verschillen en de beïnvloeding van beelden. Je word wel GEDWONGEN je eigen wereld en de wereld om je heen te leren kennen om je eigen keuzes te kunnen maken (scheppen) wil je niet in de problemen komen of helemaal in de war raken.

Met denken los je geen problemen op, het bekende kringetje, je kunt beter zeggen je begint telkens opnieuw, de geschiedenis herhalen omdat de linkerhersenhelft lineair is. Het heeft een systeem nodig zoals het alfabet en cijfers en kan niet met beelden of met chaos omgaan. Daar heb je je circulaire rechterhersenhelft voor. die kan met beelden omgaan, nieuwe verbindingen leggen in de chaos zonder systeem.  Een nieuwe orde scheppen. Wie kent het niet, je bent ontspannen, je neemt even afstand en hup je hebt een nieuw idee doordat je iets ziet of hoort of doet.

Daarom werk ik zo graag met beelden, een creatief proces op gang brengen, een nieuwe toekomst scheppen en repeteren in plaats van de geschiedenis blijven herhalen.

Ik kan er lyrisch van worden hoe geweldig het werkt beelden te maken, inzichten te krijgen, te groeien hierdoor, ervaringen die ankers worden.

Klinkt het nog abstract? Begrijp je het niet helemaal? Dat hoeft ook niet, voel of het je uitdaagt, je er zin in hebt, nieuwsgierigheid bent, de ruimte hebt en het vertrouwen. De rest gaat op de creatieve ontdekkingsdag vanzelf.

Als je in oktober nog mee wilt naar Italië maar weet je niet of het voor jou gaat werken dan kun je dat op deze dag ook ontdekken.

Geef je dan meteen op voor 12 mei
Dan scheelt het je €30

Deel, Mail of Print dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.