Menu
Ik MOET niks en andere ongemakken

Ik MOET niks en andere ongemakken

‘Hard werken voor de kost’

Wie kent het niet. Een oude aanname, lange tijd ook mijn overtuiging.

Inmiddels weet ik wel beter en werk er HARD aan het van me af te schudden, het is namelijk absoluut niet waar.

Wake up!

Hoe harder je werkt hoe minder er van terecht komt

Toch gaan nog steeds veel mensen er prat op dat ze hard werken.

‘Oh, oh, oh, ik heb het zooooooo druk’

Natuurlijk bereik je niks als je er niet wat voor doet maar je moet het niet overdrijven.

Ik hoor zoveel mensen klagen, gisteren nog een leerkracht: het hele team van de school had achter elkaar een burn out gehad: ‘alles moet tussen de vakanties in gepropt worden en dan MOET er gepresteerd worden, van mij mag de vakantie 3 weken duren als we mogen werken met minder druk’. Zei ze.

In Italië kan het anders

Het mogen dan druktemakers zijn die Italianen, maar dat is hun passie. Ze zijn van het Goede (slow) leven. Ze hebben alle tijd en ook alle ruimte. In een winkel staat iedereen rustig een half uur te wachten terwijl jij uitgebreid advies krijgt en nog zonder iets te kopen de deur uit gaat ook.

Ze kunnen wel werken hoor maar ze laten zich niet gek maken en daarnaast is er alle tijd voor de maaltijden en gezelligheid. Het is maar waar je waarde aan hecht.

Hier doen we alsof we geen tijd meer hebben. Kom je van vakantie terug en de eerste die ik aan de telefoon heb vraagt of ik het druk heb.

Hoor ik er niet meer bij als ik het niet druk heb?

Wel bezig maar in de Flow

Ik ben graag bezig hoor maar druk zijn omdat ik van alles MOET dat werkt niet voor mij.

Je kent het toch wel dat je een hele dag je programma afwerkt en aan het einde van de dag niks hebt bereikt.

Jammer van je tijd als je het druk hebt, het kan echt anders, ik beoefen het elke dag en het bevalt me zo goed dat ik het jou ook graag leer.

Maar niet hier, daarvoor is het hier veel te druk.

We nemen de vlucht naar Perugia in Italië, waar we eerst Assisië bezoeken en je al gelijk anders gaat kijken.

Daarna gaan we naar onze thuisbasis, het gastenverblijf Ca Palazzo in Pergola op deze mooie plek met een ruim uitzicht laat je makkelijker los, en vind je snel de inspiratie voor een nieuwe manier, een nieuw gedachtegoed, nieuwe beelden.

Bedenk:

‘Alleen vanuit de leegte kan er iets ontstaan’

In de Flow gaat alles vanzelf

Flow: je voelt je verbonden met jezelf en met alles om je heen, je volgt je eigen natuur, je intuïtie, je laat je verwachtingen los en creëert van binnenuit wat van waarde is. Dat kan heel verrassend zijn maar ook confronterend, maar als je de rode draad kunt zien weet je dat je op de goede weg zit.

Jouw weg

En niet de weg die anderen je opleggen, want ben je dan wel op de goede plek?

Wil jij  er ook graag alleen of met vriend/vriendin een weekje tussenuit om op een creatieve manier Slow in de Flow te komen?

Voor meer informatie over de creatieve week, kijk hier.

 

 

Deel, Mail of Print dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.