Menu

IL NIDO DORATO

Ben jij die eigenwijze, creatieve, ondernemende kunstenaar in de dop? En word jij graag uitgedaagd meer uit jezelf te halen dan je tot nu toe hebt kunnen laten zien?

 • Wil jij meer ruimte voor je creativiteit?
 • Nieuwe ruimtelijke technieken leren?
 • 21e eeuwse vaardigheden ontwikkelen?
 • Geen kunstje maar een echt kunstwerk maken?
 • En dat ook nog het liefst op internationaal niveau?

Speciaal voor jou is het excellentieprogramma ‘il nido dorato Italië’ ontwikkeld. De reis staat gepland rondom 25 mei t/m 8 juni (exacte data afhankelijk van de nog te boeken vlucht). Als bakvis ga je naar Italië en als potvis kom je terug:-).

Jouw investering:

 • Een aantal voorbereidingsbijeenkomsten en twee weken project in Italië.
 • Je ten volle inzetten voor dit bijzondere project.
 • Naast de onderwijskosten brengt dit project extra kosten met zich mee voor vlucht, vervoer ter plaatse, logies, eten en drinken en excursies. Hiervoor wordt een eigen bijdrage van €500,- gevraagd. Dit is slechts de helft van de totale kosten van het project.

Whats in it for you?

 • Een enorme ontwikkelingssprong op creatief, ondernemerd en sociaal gebied.
 • Een extra certificaat bij je diploma van deelname aan het excellentie programma.
 • Het staat heel goed op je portfolio, een pre als je hierna naar de kunstacademie wilt.
 • Een bijzondere ervaring voor de rest van je leven waar je veel aan hebt.

In het project gaan jullie werken aan een opdracht die buiten jullie comfortzone ligt. Je gaat je onbekende talenten en vaardigheden in jezelf ontdekken en ontwikkelen en leert opnieuw naar jezelf en je omgeving te kijken. Je werkt met elkaar samen om een totaalproject op te leveren waarin ieder zijn eigenheid en creativiteit heeft gebruikt.

Klik op ‘lees meer’ om de rest van het bericht te lezen.

Voor de derde keer wordt een project in Italië door het Cibap aangeboden en uitgevoerd door Annette Wessels van de speelplaats voor creativiteit de Klinker, Wijnand Luttikholt van Ca’Palazzoen ondersteund door o.a. de plaatselijke gemeente Pergola en Consorzio Delle Catria. De afgelopen keren was het een enorm succes. We willen deze keer dus graag weer de meest gemotiveerde studenten. Cultuur, kunst, toerisme en economie, dat gaan jullie in dit project aan elkaar verbinden. Het thema is dit keer: ‘Held en Heldendom’. Naar aanleiding van de Bronzi Dorati. Je werkt in een oude fabriek en in de open lucht van het stadje Pergolaen hebt dus direct contact met de bevolking en met vakmensen. We hebben een samenwerking met de studenten uit de universiteits- en renaissancestad Urbino van de accademia Belle arti Urbino. Als afsluiting presenteren jullie het project aan de bevolking. En hoe jullie dat gaan presenteren, dat werken jullie ook onder begeleiding helemaal zelf uit. Jullie opdrachtgever is namens Consorzio delle Catria, Wijnand Luttikholt van Ca’Palazzo.

In 2017 was de samenwerking met Urbino en de eindpresentatie zo succesvol dat Cibap een eervolle uitnodiging kreeg voor de kunstwedstrijd AR[t]CEVIA. Drie studenten van het Cibap werken nu in Urbino aan hun werkstuk voor de wedstrijd. De presentatie van deze contest is op zondag 27 mei en natuurlijk zijn jullie daarbij aanwezig.

Meld je nu direct aan bij Bureau Internationalisering (j.tomassen@cibap.nl)

De studenten die zich aanmelden worden eerst door het onderwijsteam gescreend op mogelijkheid van deelname. Kom je daar doorheen, dan word je uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst in de tweede week van april. Er kunnen maar 15 studenten mee, dus er vindt een selectie plaats op basis van het teamoordeel en je motivatie. Meer info: Daarvoor kun je bijvoorbeeld kijken op de Fb pagina van Movimento Bronzi Dorati. Wil je de film van het project 2017 zien? Kijk hier.
Er zijn jullie al 2 groepen van het Cibap voorgegaan. Ben je benieuwd naar hun ervaringen? Lees ze hier.

“Het Cibap heeft mij de mogelijkheid gegeven om deel te nemen aan het Italië project Bronzi Dorati. Deze kans heb ik aangenomen met vele anderen. Daar ben ik nog altijd heel blij mee! Ik heb er erg veel van geleerd! Door de begeleiding van Annette Wessels en hulp van Wijnand Luttikholt heb ik een voor mij mooi en persoonlijk beeld kunnen maken. Ook heb ik veel plezier beleeft met de groep. Wij hebben van Italië kunnen genieten met mooie weer en een heerlijke plek om bij te komen, namelijk: Ca’Palazzo! Dit waren twee ongelofelijke weken vol plezier, gezelligheid en barstens vol nieuwe ervaringen voor mij. Ik gun dit van harte de nieuwe groep die naar Italië gaat!”

-Tobias van der Wolf-
Oud Cibaper en deelnemer van Project Bronzi Dorati 2015


“Een ervaring die je niet snel weer opnieuw gaat beleven! Een unieke project om met verschillende vakgebieden samen te werken en samen een tof product neer te zetten in een nieuwe omgeving. Voor mij was Bronzi Dorati mijn eerste buitenlandse ervaring met mijn vakgebied. Ik studeerde ruimtelijk vormgever aan Cibap en was eigenlijk alleen bezig met ontwerpen van ruimtes en af en toe het zelf maken van maquettes en eyecatchers. In Italië heb ik mijn eerste beeld mogen maken.
Natuurlijk heb je niet alleen je eigen kunstwerk waar je mee bezig bent de komende dagen. Je geeft anderen feedback, en helpt ze soms met hun eigen werk. Je werkt samen met studenten van allerlei richtingen. Iedereen heeft zijn eigen manier van werken en daar kun je veel van leren. Het project zelf is al een uitdaging, maar de omgeving verkennen vond ik misschien nog wel het leukst. Op zaterdag naar de markt, lekker eten en natuurlijk goede koffie! In het weekend was er meestal plek voor een excursie. Wij zijn naar de stad Urbino geweest. Echt een aanrader! Als jullie natuurlijk daar de tijd voor hebben, zou ik het zeker doen!

Mochten er vragen zijn over het project van toen, dan mag je mij altijd mailen.

 -Esther Feenstra-
effeenstra@icloud.com