Menu
Nee, een dilemma lost niet vanzelf op!

Nee, een dilemma lost niet vanzelf op!

Doe mee aan de dilemma-workshop

Bereik in 1 dag net zoveel als in 5 sessies bij de psycholoog, therapeut of psychiater

Ben jij op een leeftijd dat de tijd dringt om belangrijke keuzes te maken?

Dat je je afvraagt: Is dit het nou? Sta ik hier weer te stofzuigen terwijl ik liever in Timboektoe zit.
Dat je het gevoel hebt dat je geen tijd te verliezen hebt en dat je nu een keuze moet maken?
Dat je niet weet wat de beste keuze is en het je aan moed ontbreekt omdat jouw keuze ook nog eens gevolgen heeft voor anderen.

Wat doe je?

  • Blijf je er over nadenken in (de bekende) vicieuze cirkel?
  • Schuif je het voor je uit zodat er voor je wordt gekozen?
  • Wacht je op een gevoel wat te kiezen en de moed om door te pakken?
  • Neem je impulsief een beslissing en je ziet wel waar het schip strandt?

Wat is een dilemma?

dilemma

Een dilemma is een dubbelstelling of een tweestrijd een moeilijke lastige keuze maken. Je MOET het is niet anders, anders heet het geen dilemma. In een tijd dat je al zoveel keuzes moet maken kun je er eigenlijk geen dilemma bij hebben. want welke keuze je ook maakt; er zit een gevolg aan. Als je kiest voor het ene, sluit je automatisch het andere uit. Pff waar is de harmonie in je leven?

Durf je nog niet te kiezen

Dan kun je er nog niet open voor staan je dilemma als een uitdaging te zien en een stap naar ontwikkeling. Dat is namelijk de beloning waar je achteraf altijd van zult zeggen: het is goed dat ik destijds hiervoor gekozen heb. Maar zover is het nog niet, als je er aan toe bent is het eerst zaak beide kanten te analyseren, de teugels los te laten, te onderzoeken waar je behoeften liggen en te weten hoe je met de nieuwe situatie om zult gaan.

Denk jij er wel zelf achter te komen?

Dat jij met je bewustzijn de touwtjes stevig in handen hebt daarboven in je brein? Dat je bewust keuzes maakt en meningen vormt? Laat ik je even uit de droom helpen, psycholoog Ap Dijksterhuis toont aan in zijn boek Het slimme onbewuste. Dat het onbewuste ons gedrag en ons leven regelt. Ons bewustzijn wordt alleen maar op de hoogte gehouden van wat er zoal gaande is; echte invloed heeft het niet. Over je dilemma denken helpt dus niet, 93% van alle beslissingen die we dagelijks nemen doen we al onbewust.

Wat dan wel?

Je bewust worden van je onbewuste kennis, die over jou gaat, het onbewuste werkt namelijk 2000 x sneller dan je denken. Annette Wessels is een expert in het op slinkse wijze die kennis los te krijgen en een beroep te doen op jouw creativiteit via beeldende middelen (je hoeft er zelfs niks voor te kunnen).

Jouw dilemma : wil ik wel of geen kinderen, ga ik reizen, neem ik een andere baan, wat doe ik met mijn vriend(in) of wat je maar voor dilemma kunt hebben. Laat het oeverloos praten en denken over je dilemma achterwege en ga er creatief mee aan de slag, je dilemma zal je verassen. Die ene avond scheelt je wel 5 sessies of meer bij de psycholoog, psychiater of andere therapeut.Daarna weet je wat je te doen staat en durf je knopen door te hakken. Wat je gemaakt hebt bevestigd dat nog eens, je kunt niet meer terug in de twijfelmodus.
Heb jij een dilemma? Hoe ingewikkelder, hoe beter.

Los het op een creatieve manier op zonder slachtoffers te maken. Want als jij de Goede keuze maakt is dat voor iedereen goed.

Geef je snel op want deze workshops zijn snel vol, heb je nog vragen, bel Annette: 0655948140 of mail: annettewessels@deklinker.nl

 Zaterdag 30 maart

In de Klinker speelplaats voor kreativiteit
Westeinde 186, 7711 CS Nieuwleusen (bij Zwolle)

Investering: 88 euro incl. materiaal

button_aanmelden (1)

 

 

Deel, Mail of Print dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.