Menu

Het woord aan de cursisten

Je leest hier de ervaringen van deelnemers met Annette Wessels en de Klinker door de jaren heen.
Leuk als jij ook jouw ervaringen wilt delen, scroll dan even naar onderen, dankjewel.

24 reacties

 1. Mirjam Peppelmans schreef:

  Hallo Annette,
  Ik bruis nog van de inspiratie die gisteravond in mij los maakte. Ik vond het erg leuk om met elkaar in gesprek te gaan op jouw creatieve manier en heb een heel goed gevoel overgehouden aan gisteravond. Bedankt.
  Groetjes van Mirjam Peppelman
  .mirjamsatelier.nl & .trouwringenkussen.nl

 2. Gabrielle van Luik van Daadkracht! schreef:

  Hallo Annette,
  Wat een leuke avond, eens op een andere manier het gesprek met collega-ondernemers aangaan. Erg inspirerend, dank je wel.
  Gr,
  Gabrielle van Luik

 3. Awatif schreef:

  Beste mevrouw Annette Wessels,

  Wat een leuke en creatieve tips! Ik ga hiermee aan de slag. Ben benieuwd wat het mij gaat opleveren.

  Vriendelijke groeten,

  Awatif

 4. Ria de Jong schreef:

  Hallo Annet,

  Met veel plezier kijk ik terug op de workshop die je afgelopen dinsdag begeleidde in het kader van Kreanet.
  Ik vond dat je het fantastisch goed deed, heel stimulerend, je kreeg mij in ieder geval helemaal uit mijn linker-, en in mijn rechterhersenhelft.
  En ik heb mezelf verrast met mijn schilderij en mijn sprookje.

  Daarnaast was de omgeving enorm inspirerend, je atelier en de prachtige tuin en was alles perfect verzorgd (stofjassen, spullen, wijntje toe). Dus dankjewel voor een heerlijke dag, echt een creative energy boost.

  Hartelijke groet, Ria de Jong

 5. Matthijs Santman schreef:

  Beste Annette,
  Ik heb zeker genoten van je optreden op de Kamer van koophandel netwerkavond en ook de achterliggende ideeën over de ogenschijnlijke ludieke oefeningen vond ik erg goed. Ik heb er weer wat van geleerd en dat is ook belangrijk.

  In mijn werk als organisatie en management adviseur kom ik toch best wel eens in situaties waarbij ik een soortgelijk proces soms nodig heb dus bij gelegenheid bel ik je misschien nog eens op.

  Ik vond het fijn je te ontmoeten en wens je verder ook succes met je business.
  Met vriendelijke groeten,

  Matthijs H. Santman
  .managementstrategen.nl

 6. Anneke Kieft schreef:

  Na mijn carriéreswitch was het volgen van de TIK bij Annette Wessels een goede aanvulling op mijn opleiding tot coach bij BGL&partners.
  Het maakte mij bewust van de kracht van creativiteit en van spelen.
  Op verschillende manieren voerde het me terug naar mijn diepste drijfveren. Bewustwording ontstond door vrij, zonder resultaat voor ogen, aan de opdrachten te werken.
  Soms is dit confronterend, maar vaak ook puur genieten
  Ik beleefde een unieke ervaring van in een groep te zijn en toch alle ruimte voelen om je eigen ontwikkeling te volgen.
  Verschillende inzichten gebruik ik nu in mijn eigen praktijk, zie http://www.ankieft.nl
  Ankieft Kunst en Coaching.

 7. Pauline Becking ‘Leliebel’ schreef:

  Als er iemand is die de titel van ambassadeur in kreativiteit verdient te dragen is dat Annette Wessels. Als geen ander leeft zij haar missie met haar Speelplaats voor kreativiteit. De Klinker. Haar reden van bestaan is om de wereld wakker te schudden uit een uit de hand gelopen rationele slaap en op onnavolgbare wijze weet ze velen op een nieuw spoor te brengen, waarin creativiteit hand in hand gaat met levensvreugde, liefde en dankbaarheid. Dat is wakker zijn en wat ben ik blij dat ik haar ontmoet heb en bij haar voor het tweede jaar een training volg, waardoor ik kan zeggen, ja ik word wakker en de creativiteit begint te bruisen, levensvreugde kriebelt, de liefde stroomt en wat kan ik anders zijn dan dankbaar. Ik ben beeldend kunstenaar en ben gestart met mijn bedrijf http://www.leliebel.nl, mede dankzij Annette
  Met vriendelijke groet, Pauline Becking

 8. Wim Bots schreef:

  Ik kwam bij de Klinker terecht omdat een collega al eens een workshop gedaan had met een groep van het Waterschap uit de Oekraine en dat was goed bevallen. We zochten iets in het programma met de internationale Wave groep waardoor zij met het waterschap op een andere manier kennismaken en zien waar we voor staan. Nadat ze dan een hele dag hadden geluisterd was het een welkome afwisseling in de Klinker met de handen bezig te zijn en te spelen met elkaar.
  Het was mooi om te zien hoe zo’n kreatief proces zich ontwikkelt, je ziet duidelijk de verschillen tussen de groepjes, die de opdracht nauwkeurig opvolgden en mijn groepje die wat afstand had van de opdracht. Ik kan me voorstellen dat wanneer je dit met het management van het Waterschap zou doen met een bepaald vraagstuk je op hele nieuwe ideeën kunt komen. Als teambuilding heeft het goed gewerkt, je ziet hoe anders mensen zijn in verschillende situaties. ‘s Avonds en de volgende dag werd er nog regelmatig aan de workshop gerefereerd.

 9. Marcel Boxebeld schreef:

  Door een creatieve manier van presenteren werd iedereen een stuk relaxter en daardoor toegankelijker. Een contact werd gauw gelegd.
  Ga zo door.

  Namens het team van Postordermarkt.nl
  Marcel Boxebeld

 10. Ina Roling schreef:

  Hallo Annette, het was écht een creatieve netwerkavond op de Borrelsboot. Je zette iedereen in beweging en daardoor creërde je de mogelijkheid om het bedrijf vanuit een ander inzicht te promoten. Erg leuk.

  Gr. Ina InRo Instituut

 11. Annemiek de Wolf schreef:

  Ha Annette, nog een pluim op je hoed. Je creatieve aanpak heeft mij veel stof tot nadenken gegeven. Dit gaat ongetwijfeld zijn vruchten afwerpen. Veel succes met je activiteiten!

 12. Ilse van der Put schreef:

  Hallo Annete,
  De IAF-workshop zindert nog bij me na…… Ik wil je er nogmaals voor bedanken In augustus kom ik mijn werkstuk ophalen. Nu ga ik aan de slag met de brainbox. Dat idee had ik net nodig. Bedankt
  Ilse

 13. Joseph Follender schreef:

  Beste Annette,
  Met sceptische gevoelens starte ik aan de dag die wij met ons gezin bij de Klinker gingen doormaken. Ik keerde echter huiswaarts met een meer dan enthousiaste ervaring. Ons gezin met aanhang bleek een echte gemeenschap te zijn vooral door de gezamenlijke creatie en het delen van ervaringen. Een mooie manier om de overgang van een werkend leven naar een meer rustige periode te ervaren met mijn meest dierbaren

 14. Petra Boon schreef:

  Dag Annette,
  wat een bijzondere dag 21 juni. Geen asbakken kleien maar problemen. En harde noten kraken. Fijn om dit zo met elkaar te doen Ik heb veel antwoorden gekregen. De creativiteit trekt aan mij dat heb ik nu ontdekt.
  Heel veel dank en groeten,petra

 15. Hilde Reurink schreef:

  Hallo Annette,

  Van 2003 tot 2005 heb ik de cursus Kreatieve Handvaardigheid bij jou gevolgd.
  Mede daardoor werd ik gestimuleerd na te denken over wat ik echt wilde. Toen kwam ik er ook pas achter dat ik eigenlijk het liefst een creatief beroep uit wilde oefenen. Uiteindelijk heeft het nog wel even geduurd voor ik het uit kon voeren. In de zomer van 2007 heb ik mijn eigen bedrijfje (de Schildertuin) ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik maak o.a. illustraties, ontwerpen en schilderijen.

  Een creatieve en dankbare groet van Hilde Reurink

 16. Willeke Dijkmijer schreef:

  De schrijver wil Annette bedanken voor alles wat zij heeft gedaan. De hoeveelheid en afwisselende technieken en informatie die wij aangeboden hebben gekregen zijn enorm. Zij heeft mij gemotiveerd om weer volop beeldend bezig te zijn. Zij heeft mij geleerd hoe ik inspiratie kan opdoen en hoe ik dat om kan zetten in beelden. Daarnaast was er voldoende ruimte voor mijn eigen proces, mijn eigen ideeen en mijn eigen mening. Ik ben al die tijd enthousiast naar de cursus gegaan en heb met plezier me 100 ingezet. Haar manier van lesgeven is uitdagend en prikkelend Niets wordt voorgekauwd, maar er wordt een richting aangegeven zodat je zelf op onderzoek kunt uitgaan. En dat is een manier van leren waarvan uiteindelijk het meest blijft hangen.
  Mijn complimenten Annette

 17. John & Maiken Pedersen schreef:

  Hallo Annette (en ook hi aan uw vriendin, Linda) Hvordan gür det
  Nu heb ik eindelijk de gelegenheid gehad om naar je startpagina, en lees wat meer over je leven en je opstand tegen het Nederlandse systeem. U en uw kinderen hebben echt hard gevochten de afgelopen 12 jaar.
  Maiken & Ik wens u jullie allen het beste en ik dank u voor het feit dat hij de gelegenheid elkaar te ontmoeten jer.Fandt In gas voor uw auto, of werd verkocht in Denemarken
  Ik hoop dat ik kreeg een inspirerende vakantie in Denemarken, en ontmoette veel spannende Denen.
  Veel groeten en zoete
  John en Maiken … Enö Camping Karreböksminde

 18. Lumien Veld schreef:

  Deelname aan de TIK BV heeft mij gesteund in mijn keuze voor een eigen bedrijf. Inmiddels staat KOLIBRIES Organisatieontwikkeling. Ook in deze fase heb ik gemerkt dat het werken met creatieve werkvormen en de eigen-wijze van begeleiding door Annette, welkom en inspirerend is. Vandaar dat ik inmiddels bezig ben met de master (MIK BV), een vervolgtraining op de TIK BV.

  Lumien Veld

 19. Maureen Voigt schreef:

  Jouw aanbod brengt me in contact met kennis in mijzelf die ik al heel lang heb, maar waar ik geen of soms toegang toe had. Het is volgens mij universele kennis waar iedereen gebruik van kan maken, als je maar weet waar de toegang zit. Ik weet al heel lang dat ik het kan, alleen gebruik ik het nauwelijks, wordt er ook vrijwel nooit een appel op gedaan en durf ik er ook nooit zo goed mee naar buiten te komen. Het is een (meestal) niet geaccepteerde bron om uit te putten. Ik ben er steeds meer van overtuigd dat we veel meer weten en heel anders kunnen denken en handelen dan we nu meestal doen. Dat vraagt echter wel een andere houding nl open, nieuwsgierig, gebruik van kennis en intuïtie en werken met ons hoofd, hart en handen. De meeste mensen ontwikkelen zich heel eenzijdig en veel werk overvraagt ons op slechts één aspect. Inmiddels heb ik ook een bedrijf opgezet http://www.sumwise.nl

 20. Wouter Molendijk schreef:

  Gisteren heb ik veel plezier beleefd aan de (Kreanet) creatieve workshop in je atelier en tuin. Ik heb gedirigeerd, krijtjes ruig op papier gezet, met mijn vingers geverfd (nog nooit gedaan, dat bestond nog niet toen ik op de kleuterschool zat), gemediteerd, een sprookje geschreven en voorgelezen en het gezellig gehad.
  Ik kwam met een prachtig schilderij thuis en met mooie ervaringen.
  Ik dank je daarvoor hartelijk

  Groet van Wouter Molendijk

 21. Hanneke van de Kooy schreef:

  Ik heb heel veel cursussen gedaan en van veel verschillende mensen les gehad maar het ging altijd over de techniek. Ik miste een diepere laag en de kreativiteit van waaruit je beelden kunt maken. Ik vroeg me af of de Klinker niet te zweverig zou zijn maar deze manier van beelden maken past bij mij, het klopt meer en dat was ik me niet eerder bewust. Ik ben me bewuster van wat ik maak en voel me bewuster worden door het werk wat ik maak. Ik heb in de Klinker bodemonderzoek gedaan. Er is een kreatief proces in gang gezet waar ik in door kan blijven gaan. En dat ik nu ook schilder en gedichtjes maak daar ben ik helemaal verbaasd over. Je moest wel van hele goeie huize komen. De werkwijze van de Klinker is heel gewoon en heel bijzonder. Dat wat ik nu maak zegt iets over wat ik nu ben. Voor mensen die aan zichzelf durven te beginnen en met de kloten voor het blok willen. Terugkijkend in mijn logboeken kan ik hier nog jaren kracht uit putten en inspiratie uithalen.
  Hanneke van de Kooy

 22. Caroline Mullers schreef:

  Ik vind de klinker een inspirerende, vrije, maar ook een veilige plek om spelenderwijs te leren en bewust te worden. De beeldende oefeningen die Annette gebruikt werken voor mij heel goed om in kaart te brengen wat mij bezig houdt of dwars zit, maar ook waar ik van droom en wat ik voel. Ze weet een vertrouwde sfeer te creeren waarin ik me vrij voel om los te laten, mezelf te zijn en niet te oordelen. Een heerlijke plek om even stil te staan en bewust te worden, door de ruimte voor creativiteit ga ik bovendien vol energie weer naar huis.

  Annette, ik heb het al gezegd, ik heb genoten van het Flowweekend en ben echt gemotiveerd om terug te komen, sowieso voor een testtraining, heel graag ook na mijn opleiding voor de TIK. In de tussentijd hou ik de nieuwsbrief in de gaten voor alle mooie trainingen die je organiseert.

  Dank voor een mooi weekend

  liefs Caroline

 23. Margot Reker schreef:

  De Klinker is een Paradijs op Poten. Een psychologische werkplaats om te spelen met creativiteit. Een plek om te Doen en te ervaren, en niet om kennis te vergarenvergaderen. Je haalt je onbewuste, je karakter, je potentie naar boven wat voorheen achter deuren zat waar geen licht (meer) scheen. Je gaat doen en creeeren. Annette daagt je uit om te spelen, en met een woordelijk nee of ja neemt ze geen genoegen je moet in actie komen. En dus je gaat overstag en je ontdekt je gretigheid naar eerlijk zijn, ruimtelijkheid, je eigenheid en mogelijkheid om bij groei te komen die je vergeten was. En eventuele wonden van binnenuit te helen.
  Je proeft aan het Goede.

 24. Ineke van der Jagt schreef:

  Mijn hoop en verwachting over de Flow training is uitgekomen. Het heeft mij bevrijd en helpt me om nu op een betere manier voor mezelf te zorgen en te leven.
  Ik heb de stof die jij als trainer aanreikte (de belangrijke vragen die je aan mij stelde; de oefeningen en soms ook wat theoretische toelichting) als uitermate waardevol en adequaat ervaren.
  Waar ik heel veel bewondering voor heb is de respectvolle wijze waarop je met de cursisten omging. Je zei datgene wat nodig was, maar nooit op een aanvallende of veroordelende wijze. Altijd open, zodat de ander ermee kan doen wat mogelijk is.
  Maar je ziet heel scherp wat er speelt en bent zeer to the point met jouw reacties.

  Annette, heel veel dank daarvoor. Ik heb gevoel dat ik een beetje opnieuw geboren ben en nu een stevig fundament onder en in mezelf heb gevonden van waaruit ik verder kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.