Menu
Italië Voorproeven&Nasmaken

Italië Voorproeven&Nasmaken

Zondag 23 juni van 13.30 uur tot 20.00 uur
Beeldentuin Landgoed de Anningahof
€97 per persoon, maak je iemand anders enthousiast dan krijg je allebei 10 euro korting.

Stel je voor, het is net voorjaar en je neemt al een voorproefje op je Italiaanse vakantie of je gaat de Italiaanse vakantie van weleer herbeleven. Hoe lijkt je dat? Ook al wil je nog niet direct mee naar Italië dan kun je hier ook van genieten hoor.

Samen met Wijnand Luttikholt van Ca’palazzo heb ik weer een fantastisch programma bedacht.
Elk jaar ontwikkelt het programma zich en in de kou van de winter verheug ik me er al op dit creatieve proces in de zomerzon weer aan te gaan.

Het programma

 • Op het landgoed word je ontvangen met een heerlijk kopje koffie of thee.
 • Daarna een lichte workshop (een beetje beeldend): ‘kijken is nog niet zien’.
  Hierdoor ga je meer zien en anders kijken dan je gewend bent tijdens de rondleiding door de beeldentuin.
  Je maakt ook gelijk kennis met de werkwijze van Annette Wessels, waarin je ruimte maakt voor je creatieve kracht en weer een beetje wijzer wordt.
 • Na alle indrukken de afronding van de workshop met een wijnproeverij. De Italiaanse wijnen zijn door Wijnand samengesteld en worden vergezeld van lekkere hapjes zoals we dat in Italië gewend zijn, en dat is nog maar het begin.
 • We sluiten de dag af met een zoveel-gangen diner zoals we dat in Italië bovenop de berg beleven, een aaneenschakeling van heerlijke hapjes met drankjes om verzadigd en bevredigd huiswaarts te keren.

De creatieve week ‘Slow in de Flow’

Al jaren reis ik met groepen af naar Italië om daar een creatief proces aan te gaan wat zijn weerga niet kent. Meer info over de creatieve week vind je hier.

Waarom?

Veel mensen hebben een bucketlist van opzienbarende dingen die ze nog willen doen, grootse dingen als bungeejumpen, skydiven, een mystery flight boeken, downhill mountainbiken door de rijstvelden van Bali of over hete kolen lopen.

Verpleegkundige Bronnie Ware heef vele jaren in de palliatieve zorg gewerkt. Haar patiënten waren mensen die thuis op sterven lagen.

Als ze vroeg naar waar ze spijt van hadden, of wat ze anders gedaan zouden hebben, doken dezelfde thema´s steeds weer op.

Op nummer 1: Ik wou dat ik de moed had gehad om een leven te leiden waarbij ik trouw was gebleven aan mezelf, in plaats van te leven volgens de verwachting van anderen.

Waar droomde jij van als kind? Leef je dat nu?
In de hectiek van het dagelijks leven kom je er vaak niet aan toe na te denken over de werkelijk zinvolle dingen, of je hebt de moed nog niet daar keuzes in te maken.

Doen we wel wat er echt toe doet? als we niet doen wat echt bij ons past voegen we geen echte waarde toe.
Leef je je leven in vanzelfsprekendheden? Kost het je moeite om de boel eens even stil te zetten en er eens even van een afstandje naar te kijken?

Zonde

‘Ik heb zo’n ontzettende behoefte om weer in contact te komen met mijn creativiteit. In de loop van de afgelopen jaren, waarin ik veel stress heb ervaren, ben ik er steeds verder van af gedreven en voel nu zelfs blokkades’. 

Dit soort berichten krijg ik regelmatig.

Zonde toch?
Als ik vraag hoe het zover is gekomen halen de meesten de schouders op.

en zeggen dan meteen:

Maar…

Ben ik wel creatief?
Pas ik wel in een groep?
Het kost zoveel geld?
Ik heb nu geen tijd
En als het dan te leuk lijkt…ik vind zoveel dingen leuk.

Zonde is iets waar je later spijt van hebt.

Je weet gauw genoeg of je doet wat bij je past. Stel jezelf de vraag: voedt het mij of loop ik er van leeg?

Omdat ik precies doe wat bij me past en het jou ook zo gun zou ik het superleuk vinden als je meegaat voor een creatieve week in Italië, kom je op het voorproeven dan krijg je een hele mooie aanbieding, zodat je gemakkelijk de moed vindt……

 

 

Ps;-) Wat de creatieve week niet is:

 • Een vakantie waarin je uitrust door te luieren
 • Waarin je je eigen programma draait
 • Plaatjes na gaat schilderen
 • Je in de comfortzône kunt blijven

Wat het wel is: een veilig avontuur 🙂

Deel, Mail of Print dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.