Menu

Waarom je heilig vuurtje belangrijker is dan een businessplan (met online workshop video

 

Je businessplan ligt er en je hebt je ingeschreven bij de kamer van koophandel. Officieel kun jij je dan zelfstandig ondernemer noemen maar ben je dat ook?

 • Stel dat alles niet volgens plan gaat? Wat schering en inslag is bij het ondernemen. Dan ben  je teleurgesteld en bouw je je bedrijf van teleurstelling op teleurstelling op.
 • En hoe wil jij de juiste klanten aantrekken  als de uitstraling niet van binnen komt maar van je papieren plan?
 • We leven in een tijd van supersnelle ontwikkelingen, wat je vandaag bedacht hebt is morgen weer uit de tijd.
 • In hoeverre kun je je nog ontwikkelen met een plan, als je enige drive is om meer winst te maken

Wat echt belangrijk is, is dat je weet waar je warm voor loopt, zo warm dat je er alles (bijna alles) voor over hebt om te bereiken.

Zo’n heilig vuurtje is: waar jij je druk over maakt, kapot aan ergert dat het nog niet anders gaat. Jouw achilleshiel, jouw enthousiasme voor iets  waar een ander zich totaal niet druk over maakt of juist een probleem mee heeft. Waardoor je een missie hebt in het leven dat wanneer je die niet bereikt hebt, je niet kunt sterven.

Dan gaat het niet meer louter om winst maken, je verlangt naar vrijheid, voldoening, passie en vervulling van je leven, zelfs naar je bestemming.

Daarom wil je weten wat jouw hart beroert en hoe je dat kunt creëren.

30% van de ondernemers die startten zijn er na 3 jaar niet meer. Hadden zij geen goed businessplan of geen heilig vuurtje?

Ik heb destijds 23 jaar geleden een businessplan laten maken, het moest. Ik herschreef hem elke dag weer, want mijn ideeën veranderden met de dag. De enige constante was mijn creativiteit. Een senior zakenman wilde me gelukkig helpen, hij stelde me wat vragen, vulde de formulieren naar eigen goeddunken in. Ik keek er nog niet eens naar en leverde het in ter goedkeuring. Ik werd een ondernemer die door vallen en opstaan wijzer werd. En omdat ik heel veel heilig vuur heb zette ik door en door. Een grote eer was het dan ook dat ik in 2009 gekozen werd tot creatiefste ondernemer. Dit is een tijd van zogenaamde zekerheden, de echte zekerheid zit van binnen en als we niet kiezen echt te gaan voor wat voor ons de bedoeling is slagen we niet. Als je weet wat je heilig vuurtje is weet je wat je visie is en als je weet wat je visie is weet je ook wat je missie is.   Hoe bereik je dat?   Creëren…   Reageer jij nog langer op je omgeving, wat zij denken dat jou geld op gaat leveren of wil jij gaan creëren.   Ga voor wat jou bezielt.   Hoe weet je dat, ik vind alles leuk?   Dat klopt niet en ik zal het je bewijzen als jij creatief aan de slag wilt gaan.   Het is een eitje om uit te zoeken wat het precies is tot in detail en in je eigen taal, jouw heilig vuurtje, word je drive als ondernemer.

Wil jij alvast beginnen? In de video kun je het creatieve proces nu al starten onder mijn bezielende begeleiding, dit is deel  1, in de kerstvakantie komt deel 2 en bij de start van het nieuwe jaar deel 3. Een mooie tijd om even naar binnen te keren.

Je leert op onorthodoxe wijze de duurzame ondernemer  te worden omdat je bewust creëert waar jouw passie ligt,   Wat je nodig hebt is:

 • A3 papier (plak 2 a4tjes aan elkaar)
 • 2 tijdschriften, de één is echt jouw tijdschrift, de ander helemaal niet
 • Plaksel
 • Schaar

Leg de spullen klaar en neem een kwartiertje de tijd om de oefening te doen, de oefening geeft je waardevolle informatie over jouw drijfveren. Als je het resultaat na afloop naar me stuurt, dat mag hieronder als reactie op de nieuwsbrief dan zal ik je verder helpen om samen met jou de informatie te onderzoeken bij het vormgeven van jouw bedrijf.

 

 

Deel, Mail of Print dit artikel

2 reacties

 1. Joke schreef:

  Hallo Annette,

  Hierbij het resultaat van een uurtje knippen en plakken. Leuk om te doen!

  Morgenmiddag ga ik iets dergelijks doen met een meisje van 11 die een groeiachterstand heeft en daardoor lichamelijke en geestelijke beperkingen. Ik doe dit voor het eerst en heb er erg veel zin in. Ik had gezegd dat ze een vriendinnetje mocht meenemen, maar ze wilde liever alleen komen omdat ze dan geniet van alle aandacht voor zichzelf (ze heeft ook een ernstig autistisch en verstandelijk beperkt zusje).

  Het was me overigens niet duidelijk of je bij de collage ook een verklaring mijnerzijds wilde hebben… Heb dat niet gedaan. Ben ook nieuwsgierig naar wat jij er uit haalt. Per slot ken je me redelijk….
  En mocht je dat toch willen: even een mailtje en ik regel het.

  Ik wacht je bericht af en ga verder met de tweede workshop. Leuk initiatief.

  Warme groet, Joke
  https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=ce748adff2&view=att&th=13c1bc10580b3963&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hbpgrvqy0&safe=1&zw&saduie=AG9B_P-yqDmlGNUoDtErGg0H8oGj&sadet=1357678230297&sads=hQZPDoXCZBCCF4ZymRRPxAnxZak

 2. Klaartje schreef:

  Beste Annette,

  al een aantal jaren krijg ik af en toe je nieuwsbrief. Tot nu toe nog niets mee gedaan, maar toch nog steeds niet uitgeschreven uit je mailbestand. Je nieuwsbrieven-nieuwe-stijl spreken me aan en raken precies aan de goede punten van dit moment.
  Dus…. heb ik dan eindelijk de stoute schoenen aangetrokken en ben begonnen met deel 1 van je 3-daagse ontdekkingstocht. In de bijlage vind je een foto daarvan.
  Heb je hier eerst genoeg aan om al een eerste indruk terug te kunnen geven over mijn ‘heilig vuurtje’?
  Ik ga de komende dagen je volgende twee online workshops maken.

  Ben benieuwd naar je reactie.
  Vriendelijke groeten
  Klaartje van der Eerden.https://mail.google.com/mail/ca/u/0/?ui=2&ik=ce748adff2&view=att&th=13c1fe897f3748b8&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.